Každý má svoj vyskúšaný palacinkový recept. A keď náhodou nie, skúste ten náš :)
Palacinky
Suroviny:
220ml mlieka, 120g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli. Časať mlieka je možné nahradiť vodou, prípadne sýtenou minerálkou
Postup:
Suroviny dobre zmiešame v miske (ja používam ponorný mixér) a necháme oddýchnuť aspoň 0,5 hodiny. Na jemne vymazanej panvičke pečieme tenké palacinky. Z uvedeného množstva vyjde asi 6-7 kúskov.
Dokončenie:
- posypeme práškovým cukrom a pokvapkamé citrónovou alebo grepovou šťavou a stočíme
- potrieme lekvárom, džemom, stočíme
- jemný tvaroh rozmiešame s cukrom a pitrieme
- nakrájame trochu šalátu, uhorky, papriky, zvyšky údenín. Natrieme jemne tatárskou omáčkou, položíme zeleninu, udeniny a preložíme
- ak je palaciniek viac, môžeme urobiť palacinkovú tortu. Na plochú tácku ukladáme palacinky a natierame postupne lekvárom, tvarohom, prípadne nutelou. Vždy palacinka, náplň, palacinka. Vrch je dobré natrieť celý rozmiešaným tvarohom, prípadne ochuteným jogurtom. Na druhý deň krájame ako tortu.
Cena:
3 vajcia ... 0,45€
0,6 l mlieka ... 0,4 - 0,6€
360 g polohrubá múka ... 0,2 - 0,3€
olej ... 0,1€
tvaroh (asi 150g) ... 0,5€
práškový cukor ... 0,2€
džem ... netuším, používam výhradne domáci :)
porcia pre 3 stravníkov, suma maximálne 2,5€, dá sa aj oveľa menej
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára