piatok 9. decembra 2011

Pečené zemiaky

Verzia I.
Očistené zemiaky nakrájame na zvolené kúsky, vložíme na 5 minút do vriacej osolenej  vody. Vodu zlejeme, dáme na plech s trochou oleja, posypeme soľou prípadne grilovacím korením a vložíme do rúry rozohriatej na 180stupňov. Pečieme asi hodinu. Prípadne môžeme pridať aj plátky slaniny. Podávame s kyslým mliekom, so šalátom, s majonézou, kečupom .... Každému podľa vlastného výberu.

Verzia II.
Rozpálime rúru  na 180 stupňov. Neočistené zemiaky dobre umyjeme - napríklad aj novou hubkou na riad. Potom ich také neošúpané vložíme priamo na mriežku v rúre. Nedávame žiadny plech, ani alobal. Pečieme tiež asi hodinu. Kým nie sú mäkké.
Vyberieme na tanier. Pri stole si každý berie svoj vlastný zemiak, ešte horúci rozkrojí, dá naň malý kúsok masla a osolí.
Zemiaky takto pečené majú prekvapilo vynikajúcu chuť a maslo so soľou to celé iba zvýrazní.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára