streda 14. septembra 2011

Špenátové halušky

Suroviny:
Listový špenát (mrazený, prípadne čerstvy podusený), vajíčko, hladká múka, tavený syr, lyžica kyslej smotany, trochu slaniny
Postup: 
Špenát rozmrazíme, prípadne podusíme v troche vody. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme vajíčko a múku. Miešame a pridávame múku  až do konzistencie cesta na halušky.  Ak je cesta málo, môžeme pridať vodu a múku.
Do osolenej vriacej vody nasádžeme halušky buď cez sitko, alebo z dreveného lopárika lyžičkou. Necháme variť, kým vyplávajú. Vyberieme ich do misy, pridáme tavený syr, kyslú smotanu a dobre rozmiešame. na vrh môžeme pridať trochu vyškvarenej slaniny.

Vodu po haluškach nevylievame, môžeme v nej uvariť 2-3 zemiaky pokrájané na drobno a na druhý deň podávať ako špenátovú polievku. Prípadne, ak je riedka, zahustíme vajíčkom. Zvyčajne ale nie je treba.

Cena:
špenát ... 0,8 €
vajíčko ... 1 € 
múka
tavený syr ... 1 €
kyslá smotana ... 0,2 € ( 1 lyžica)
slanina ... 0,5 €

zemiaky na polievku

Spolu 3,5

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára