Suroviny:
Listový špenát (mrazený, prípadne čerstvy podusený), vajíčko, hladká múka, tavený syr, lyžica kyslej smotany, trochu slaniny
Postup:
Špenát rozmrazíme, prípadne podusíme v troche vody. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme vajíčko a múku. Miešame a pridávame múku až do konzistencie cesta na halušky. Ak je cesta málo, môžeme pridať vodu a múku.
Do osolenej vriacej vody nasádžeme halušky buď cez sitko, alebo z dreveného lopárika lyžičkou. Necháme variť, kým vyplávajú. Vyberieme ich do misy, pridáme tavený syr, kyslú smotanu a dobre rozmiešame. na vrh môžeme pridať trochu vyškvarenej slaniny.
Vodu po haluškach nevylievame, môžeme v nej uvariť 2-3 zemiaky pokrájané na drobno a na druhý deň podávať ako špenátovú polievku. Prípadne, ak je riedka, zahustíme vajíčkom. Zvyčajne ale nie je treba.
Cena:
špenát ... 0,8 €
vajíčko ... 1 €
múka
tavený syr ... 1 €
kyslá smotana ... 0,2 € ( 1 lyžica)
slanina ... 0,5 €
zemiaky na polievku
Spolu 3,5
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára