Suroviny:
pohár šošovice, pohár ryže, 3 mrkvy, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list.
Postup:
Šošovicu umyjeme a namočíme do vody aspoň na 1 hodinu do vody. Kľudne aj dlhšie. Na jemno nasekáme cibuľu, cesnak. Mrkvu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska.
Na oleji speníme cibuľu, po chvíli pridáme cesnak. Pridáme scedenú šošovicu, mrkvu a chvíľu spolu opekáme. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list a necháme asi 15-20 minút dusiť. Pozor, aby sa voda nevyvarila, v prípade problémom vodu dolejeme. Potom pridáme dobre umytú ryžu, soľ, trochu mletého čierneho korenia (nemusí byť). Zalejeme dostatočným množstvom vody a dusíme ešte asi 12-15 minút do mäkka.
Cena:
šošovica ... 0,4 € (125g)
ryža ... 0,8 €
mrkva, cibuľa, olej, bobkový list, cesnak, soľ ... 1 €
Spolu 2,2
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára