piatok 13. januára 2012

Pečené zemiaky s cvikľou

Suroviny:
Zemiaky podľa počtu osôb, cvikla, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, olej, alobal
Postup: 
Zemiaky aj cvikľu dobre vo vode očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Alobal jemne potrieme olejom, zemiaky a cvikľu naň poukladáme, posolíme a pokvapkáme olejom. Alobal uzavrieme a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na jednu hodinu. Po hodine alobal opatrne otvoríme, na zemiaky pridáme na plátky  pokrájaný cesnak, alobal opäť uzavrieme. Teplotu rúry zvýšime na 200 stupňov a dopekáme ešte aspoň  minút.
Zemiaky môžeme jesť aj so šupkou, cviklu odporúčam pri konzumácii ošúpať.

Pokiaľ máme k dispozícii, povrch jedla môžeme na záver posypať napríklad pažítkou, jarnou cibuľkou...

Cena: (veľmi hrubý odhad - zemiaky aj cviklu zo záhradky)
zemiaky ... 1 €
cvikla ... 0,8 €
olej, soľ, cesnak ... 0,5 €  
 Spolu 2,3

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára