Suroviny:
0,5 kg hladkej múky, 100 ml mlieka, 200 ml kyslého mlieka (acidofilné...), 1 vajce, 1 lyžička cukru, 1/2 kocky droždia, 1,5 lyžičky soli, olej na vysmážanie
Postup:
Do vlažného sladkého mlieka pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Necháme vykysnúť. V mise zmiešame múku, soľ. Pridáme kvások, kyslé mlieko, vajíčko a dobre premiešame. Cesto by malo byť trochu redšie, nie však tekuté. Prikryté necháme cca 1 hodinu kysnúť.
Na pracovnú dosku nasypeme trochu múky a priamo z misy lyžicou naberieme trochu cesta. Vytvarujeme z neho najskôr malý bochník, ktorý vytvarujeme rukami do tenkej placky. Nemusí byť rovnomerná. Vysmážame v hlbšej panve v dostatočnej vrstve oleja. Podávame s cesnakom rozotretým s olejom a soľou, alebo kečupom, syrom.
Ak esto nespotrebujete naraz, v chladničke vydrží pár dní. Potom môžete vyskúšať luxusnejšiu variantu - cesto vyvaľkáte na plát, rozrežete na pásiky. Obalíte nimi párky a vysmážate takto spolu.
Cena:
múka .............. 0,2 €
vajíčko ........... 0,2 €
mlieko ............ 0,1 €
kyslé mlieko ... 0,4 €
olej ................ 0,3 €
soľ, cukor ...... 0,1 €
droždie .......... 0,1 €
Spolu 1,4 €
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára