Suroviny:
cibuľa, olej, zemiaky (podľa chuti a počtu
stravníkov 4-5 kúskov), lyžica hladkej múky, zvyšky syrov, môžu byť
tavené aj tvrdé, voda, soľ, petržlenová vňať, prípadne ligurček
Postup:
Na
oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej zemiaky nakrájané na
malé kocky a spolu trochu opražíme. Ak chceme hustejšiu polievku,
prisypeme teraz lyžicu múky, premiešame. Zalejeme studenou vodou a
necháme uvariť skoro do mäkka. Pridáme syr - aspon 50g, dobre rozmiešame
a spolu dovaríme. Na záver posypeme na drobno nakrájanou petržlenovou
vňaťou.
Ak máme radi chuť byliniek, môžeme počas varenia pridať aj vňať ligurčeka, prípadne zeleru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára