streda 14. septembra 2011

Jablková žemlovka s pudingom

Suroviny:
700 ml mlieka, 2 vajcia, 6 lyžice cukru, Zlatý klas alebo iný pudingový prášok,  5-6 jabĺk, 10 starších rožkov, maslo 2 lyžice, 1 lyžica práškového cukru.

Postup: 
Jablká očistíme a nakrájame na osminky. Opečieme na lyžici masla  masla s lyžicou cukru a necháme zakryté chvíľu dusiť..
V mlieku rozmiešame 2 žĺtka, pudingový prášok, 5 lyžíc cukru. Rožky si nakrájame na a dáme vrstvu na spodok pekáča.Zalejeme časťou rozmiešaného mlieka, dáme hrubú vrstvu jabĺk aj so šťavou, zalejeme časťou mlieka. Na vrch rozložíme zvyšné rožky a vylejeme mlieko s pudingom. Dáme do rúry zapiecť na asi 10-15 minút. Medzitým si z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme lyžicu práškového cukru a navrstvíme na žemľovku. Dopekáme ešte asi 2 minúty.

Cena:
Rožky 8-10 kusov ...1 €
mlieko 7 dcl ... 0,7 €
cukor 7 lyžíc ... 0,7 €
2 vajcia  ... 0,3 €
Zlatý klas
maslo
jablká

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára