Suroviny:
250 g šošovice, 2 lyžice oleja, 3-4 lyžice hladkej múky, menšia cibuľa, mrkva, cesnak
Postup:
Šošovicu dáme variť do neosolenej vody. Voda by mala o cca 1 cm prevyšovať šošovicu a počas varenia treba občas premiešať a prípadne vodu doliať. Podľa chuti môžeme pridať ošúpaný cesnak, bobkový list - ale nemusí byť. Keď je šošovica mäkká (cca 30-40 minút), osolíme ju.
Cibuľu nakrájamé na drobno, mrkvu očistíme a na jemno nastrúhame. Orestujeme na oleji, zasypeme dvoma lyžicami múky. Krátko popražíme a prelejeme do uvarenej šošovice. V 1 dcl studenej vody rozmiešame zvyšnú múku a vlejeme do omáčky. Krátko povaríme.
Podávame s chlebom, prípadne zemiakmi a vajíčkom. Kto chce, s opečenou klobásou. Ale to už trošku presahuje zvolený limit :)
Cena:
šošovica ... 0,8 €
mrkva, cibuľa, olej, múka, cesnak ... 1 €
vajíčka, chlieb ... 1,5
Spolu 3,3
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára