Suroviny:
0,5 l mlieka, 100 g detskej krupice, 2 vajcia, soľ, polohrubá múka - asi 400g
ovocie (slivky, marhule, broskyne... ), mak, cukor, maslo
Postup:
V mlieku uvaríme hustú krupicu. Necháme vychadnúť. pridáme 2 vajcia, jemne posolime a zapracujeme postupne polohrubú múku až do požadovanej konzistencie. Cesto môžeme rozvaľkať, alebo iba odkrajujeme lyžicou hromádky, plníme ovocím a vyrobíme guľky. Ak je ovocie kyslejšie, je možné ho jemne pocukrovať.
Necháme jemne osušiť a varíme v osolenej vode. Keď guľky vyplávajú na povrch, necháme ich povariť ešte 2 minúty.
Na tanieri posypeme mletým makom a cukrom, prípadne kakaou a cukrom a polejeme roztopeným maslom
Cena:
mlieko ... 0,4 €
krupica ... 0,2 € (časť ostane na polievku)
vajcia ... 1 €
múka ... 0,3 €
ovocie ...
posýpka ...
maslo ... 0,5€
Z uvedené množstva som urobila cca 22 veľkých slivkových gulí - polovica skončila ako polotovar v mrazáku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára