streda 14. septembra 2011

Polievka z červenej šošovice a zemiakov




Suroviny:
cibuľa, olej, zemiaky (podľa chuti a počtu stravníkov 4-5 kúskov), lyžica ovsených vločiek, pohár červenej (lúpanej šošovice),  voda, soľ, sekané bylinky

Postup: 
V menšom hrnci zalejeme lúpanú šošovicu vodou a uvaríme do mäkka. Pozor, uvarí sa veľmi rýchlo, stačí pár minút.
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky.  Chvíľu miešame, pridáme ovsené vločky,  zalejeme studenou vodou, osolíme a necháme  variť. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme uvarenú šošovicu aj s vodou, v ktorej sa varila.  Na záver pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára