streda 14. septembra 2011
Polievka z červenej šošovice a zemiakov
Suroviny:
cibuľa, olej, zemiaky (podľa chuti a počtu stravníkov 4-5 kúskov), lyžica ovsených vločiek, pohár červenej (lúpanej šošovice), voda, soľ, sekané bylinky
Postup:
V menšom hrnci zalejeme lúpanú šošovicu vodou a uvaríme do mäkka. Pozor, uvarí sa veľmi rýchlo, stačí pár minút.
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky. Chvíľu miešame, pridáme ovsené vločky, zalejeme studenou vodou, osolíme a necháme variť. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme uvarenú šošovicu aj s vodou, v ktorej sa varila. Na záver pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára