Suroviny:
Hovädzie maso, prípadne morčacie stehno na pomletie, asi 1 kg, 2 -3 ks mrkvy, polovica zeleru, 2 cibule, 2 väčšie paradajkové pretlaky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica cukru
Postup:
Umyté mäso pomelieme. Na oleji orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler nastrúhané na jemno. Pridáme mäso a spolu restujeme. Miešame tak, aby sa z mäsa nevytvárali hrudky, ale oddeľovalo sa. Zalejeme paradajkovými pretlakmi, prípadne paradajkovým pyré. Podľa chuti osolíme, pridáme lyžicu cukru, mleté čierne korenie. Krátko spolu povaríme.
Toto množstvo rozdelíme do asi 5 kelímkov a dáme do mraziaka.
Pri použití nerozmrazujeme. Do do hrnca dáme trošku vody, pridám mrazenú kocku ragú, postupne rozmrazujeme. Na záver pridáme pretlak a podľa potreby dochutíme soľou, prípadne cukrom, korením. Pridáme trochu vody z varených cestovín a omáčka je hotová. Používame na špagety, prípadne na vrtuľky. Vrch posypeme strúhaným syrom
Cena omáčky 5 porcii:
mäso ... 5 €
cibuľa, zeler, mrkva ... 1 €
Pretlaky 1,5 €
olej, soľ, ... 0,5 €
Spolu 8 € ... 1 porcia 1,6
Cena jedla (3-4 porcie):
omáčka ... 1,6 €
pretlak ... 0,75 €
špagety ... 0,8 €
tvrdý syr ... 0,55 €
Spolu: 3,70€
Cena je samozrejme približná, cena aj kvalita pretlakov je rôzna, rovnako aj cena a množstvo tvrdého syra.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára